Saturday, May 14, 2011

Aku yang eksiden dan kePASRAHan...

Hujan renyai2..dah beberapa hari x hujan..nampaknya malam ni hujan..rahmat kepada KL sebab dilaporkan sekarang musim jerebu disebabkan pembakaran oleh negara jiran..

Hari khamis (12 May 2011)...lepas je abes meeting bersama client aku pon tersenyum riang..gembira sebab boleh lepak2...aku paling suka moment after meeting..syok sangat2..

Ape la nasib badan bila kegembiraan aku x panjang...dalam perjalanan pulang ke rumah lebih kurang jam 8pm, hujan masih belom reda..gerimisnya masih menerjah bumi..

Aku bersyukur sebab aku bawak kereta arini..so xde la aku basah dalam perjalanan nak balik..

BAaaNggg!!!!!!! 

Aduhai,..walaupon sempat aku brek emergency, namun memang dah tertulis dalam suratan takdir tanggal 12 may 2011 yg aku akan terlibat dalam pelanggaran...aduhai..apelah nasib tengah2 bulan camni..

Bumper kemik..bonet pon kemik jugak..paling x syok bile organ dalaman pon cedera..

Aku mmg dapat menjangka bahawa aku akan melanggar TEKSI tu..aku hanya sempat pejamkan mata dan kereta aku yg menggelongsor tu pon menghentam belakang Proton Waja merah tu...banggg!!...sekali lagi terngiang2 bunyi eksiden tu kat telinga aku..alhamdulillah aku selamat..cuma 2 biji kete ni je x selamat...huhuhu...



Selang beberapa minit kemudian, dah ada je mamat bengkel yg tiba nak offer masuk bengkel dorang..ahh,malas aku nak layan...pastu abang2 BESRAYA Highway pon datang dengan kereta peronda dorang..pon aku x layan..haha..nasib ko la..aku tengah susah hati, xde makna nak tengok kome der...

Thanks to my fiancee sebab help me during accident ni..

At the moment kete dalam bengkel..aku menjangkakan RM1700 akan dilaburkan utk kedua2 biji kete ni..sekali lagi aku PASRAH...bak kata orang WTH (What The Hensem) kini tidak lagi Hensem..huhu...

Tengok la dalam 2,3 hari lagi..pasti kete aku berwajah baru..yahuuu...!!

2 comments:

amjan33 said...

kesimpulannya naiklah motor...
=(

Engr. Mohd Nazli said...

camtu la nampaknye bang..huhu