Wednesday, September 7, 2011

Putra Suria Apartment Vs Seri Puteri Kondominium

Atas permintaan ramai, especially pembeli2 pangsapuri yang dibangunkan oleh Amber Resources sekalian, dengan ikhlasnye den update ape status projek2 yg sedang dikendalikan..walaubagaimanapon, sebahagian data mungkin terpaksa di sensored kan atas budi bicara pemilik blog..muahaha..

Ala, ape nak riso...xde rugi pon kome beli projek ni..dah la rumah depan LRT..ada kedai 99 Speedmart pulak tu..aku yg gigih nak menjayakan projek ni pon menyesal sebab x beli rumah2 ni..bengong betol..hahaha...

So agaknye dah sampai mana la status projek ni?aku mula dengan Putra Suri Residensi dulu la kot? Bawah ni aku letak je gambar2 yg ada..bak kata orang, sekeping gambar menceritakan 1000 jenis kisah...layan je..dah macam pengulas Buku sastera pulak den ni..ahaks..

Block A..x lama lagi nak bawak turun dah kain hijau tu..cat dah siap!

Block B...dah cabut kain hijau tu..sapa2 yg beli blok B?haa...x lama dah tu nak amik kunci..haha

Bumbung pon dah dipasang dengan smart sekali..
Parking Lot under construction at Block A

Anyway how about Seri Puteri? Untuk makluman, ada unsur2 teknikal yg agak susah untuk diterjemahkan bagi projek ni..keadaan tanahnya yg terdiri daripada batu kapur berkaviti menyebabkan sedikit masa telah diambil untuk merawat keadaan ini..Keadaan adalah terkawal kerana kami memang memiliki jurutera2 pakar untuk menyetelkan ape juga masalah yg tiba..

mesti ramai pembeli nak sangat tinjau ape la yg kontraktor ni buat disebalik pagar zink biru ni kan?hehehe..

Projek ni agak menarik bagi den sebab ni 1st time buat bangunan setinggi 22 tingkat..walopon dulu penah gak terpacak kat Level 33 pavillion KL, tapi tu projek kawan..xde rasa bangga berbanding dengan projek yg dibuat sendiri..

So far kerja2 underground dah 98% complete..now nak mengorak langkah buat parking lot setinggi 3 tingkat before rumah2 kalian yg bermula dengan Level 4 dibina..our target is about 2 level disiapkan dalam masa sebulan..laju ke x agaknye?hehehe..

Papepon layan je la dulu sebahagian photo yg aku rasa nak share ngan korang sume wokey!
Cerucuk yg menjadi kaki kepada sesebuah bangunan.
Ground floor slab

Ground floor beam

Ground floor column

Besi2 ni la yg akan mengukuhkan lantai sesebuah bangunan tau x?hehehe..
Amacam? mesti x puas tengok..nak lagi gambar?bayar la..haha..ok lah..aku nak pegi minum2 petang jap..haus tekak panas2 nih..kulit pon dah gelap..buruk la gambar kawen den nanti..arghhhh!!

P/S: belilah aset seperti rumah..bukannya melabur untuk liabiliti (kereta)...renung2kan..

12 comments:

shah said...

cun..TQ mr.engineer

Shahrin said...

Lega dapat tgk dari dlm..selalu tgk dari luar bangla jaga pintu mcm nak halau je. Pasni teruskan update buyer2 mcm kami. Tq bro!

Ahmad S said...

Tq engineer.. AKu doakan kau dapat PE and CE..

BF Awek Jusco BMC said...

Very informative blog.. Keep it up!!!

amjan33 said...

Bukan ke ko sambar 1 unit kat sini....

Yus said...

Oooo mr Eng pun beli umah kat sini.. berjiran la kita.. Boleh lantik mr Eng jadi pengerusi JMB nnt..keh3

Incik. Mohd Nazli said...

x de pon beli..condo seri puteri ni x mampu nak beli..kalo putra suria maybe la kot..haha..

Allow Dean said...

Engineer, any update on SPutri?

Dr Thinakaran said...

ada 263 buah rumah, 178 india, 78 bumi, and 7 cina.. So MIC boleh menang besar kat kondo sri putri. Jawatan JMB dari pengerusi smpi cleaner akan dimonopoli.. So yg minoriti kena la wat cara minoriti eh..

shah said...

Dr.Tinabaran..jgn bukak lg isu2 politik/kaum kat cni.maseh

S said...

"our target is about 2 level disiapkan dalam masa sebulan..laju ke x agaknye?hehehe.."

Not as expected.. level 4 is about 2 months.. waiting for level 5, hope to see it before april.

CK said...

Boleh tanya apa harga sekarang? Macam mana boleh beli? Terima kasih~