Monday, March 7, 2011

Gajet2 menggemparkan abad ke 21!


Dengan kemajuan teknologi zaman sekarang, macam2 la gajet2 baru yg masuk kat pasaran..kalo dulu kala, ada henpon 3G cikai pon dah abeh bangga da..yela kan, masa tu mana ada orang sangat guna 3G..liputan pon x meluas..kalo x silap dalam taun 2005/6 kot?

Sekarang ni dah berbeza..smartphones..ni la gelaran yg femes untuk penggila gajet elektronik..Blackberry adalah salah 1 leader nye..kalo ada henpon BB ni kononnye kaya la kan..ada style..(bagi aku hp ni mahal jenama je).


Dalam banyak2 smartphones, iPhone keluaran Apple adalah yg paling eksklusif..canggih...tapi kalo ada iphone tanpa Data Plans, korang humban je la tepon tu dalam sungai..no Function wokey!hahaha...

Kawan2 aku plak dan makin mengembangkan cabang teknologi ni kepada pelantar OS Google yakni Android..model2 macam HTC,Samsung, LG yg menggunakan platform Android memang dah menjadi pilihan..


So agaknye apa la lagi yg bakal mendominasi dunia telekomunikasi kita dalam 5-10 taun akan datang..aku percaya, masa depan adalah zaman untuk tablet PC ala2 cam iPad tu..

Pendek kata, kalo korang mampu baru la mencelah..dengan gaji yg x seberapa, henpon NOKIA 3310 adalah model terbaik sepanjang zaman!huhuhu..jangan tipah ditipu akibat terbeli henpon tiruan keluaran China sudey...Adios....

3 comments:

samsung tablet said...

I love Samsung and especially the galaxy tab of the Samsung.

Azmil aka Jamel said...

nokia 3310 terbaeikkk

Engr. Mohd Nazli said...

so far belom ada apa2 model yg aku beli and satisfied..teknologi pantas sangat bergerak..baru pakai yg canggih, dah ada yg lg maju..adesss...