Tuesday, January 18, 2011

High Rise Building Construction

Entry kali ni aku nak cerita pasal site aku plak..agak2 dah sampai tingkat berapa?dulu aku penah upload gambar..masa tu tingkat berapa ntah..aku sendiri pon dah lupa..muahaha..

Nak dijadikan cerita sekarang ni bangunan yg kitorang bina ni dah capai level 14..berani ke korang naik tinggi2 camni? mencabar adrenalin darah korang..keh2..tapi bagi aku yg dah biasa, tak de dah la rasa gayat tuh...biasa je kan..hehe..so korang layan lah gamba2 tu keh..kot nak tanye pape atau nak komen, drop je wokey!

Block B..tu tingkat 14..nampak x dorang tengah konkrit tu?

Ni pon Block B jugak..projek semasa yg aku buat ni ada 2 blok..508 unit rumah..

Yg besi kuning tu tower crane namanye..guna untuk angkat barang2 yg berat..

Yang korang nampak dari jauh tu plak Block A..currently tingkat 13..just 1 floor behind Block B.

Another view of Block A..ada bran tangkap gambar dari sisi bangunan tinggi cam yg aku buat ni?hehehe...budak2 yg keje high rise aku rasa memang dorang xde masalah..

Ni la rupa lantai rumah kalo korang nak tau..berselirat ngan besi dan juga "conduit" utk elektrical wires..
So sesapa yang minat tengok mende alah ni boleh la aku recommend korang masuk bidang pembinaan ni..perlukan ketahan tinggi you ols...!!

5 comments:

aimi hazwani said...
This comment has been removed by the author.
aimi hazwani said...

wah angah..site ir..hbat nyew..wish me success like u..:)

Engr. Mohd Nazli said...

xde lah hebat..biasa2 je kan..hehe..

aimi hazwani said...

hebat uhh..daa bley construct building..it is a great things ever..well done..

Engr. Mohd Nazli said...

ala..ni kira biasa je la..belom buat KLCC lagi..huhu